Pályázataink

"FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSE A P92 IT SOLUTIONS KFT-NÉL"

GINOP-5.3.12-19-2020-00021

Támogatás összege: 35 985 600 Ft
Támogatás mértéke: 60 %

A projekt során összesen 6 fő munkavállalót tervez felvenni a P92 IT Solutions Kft. szegedi telephelyére szoftver fejlesztő munkakörbe.

A bővítést egy új megrendelés indokolja, amely keretében egyik partnerünk meglévő rendszeréhez egy teljesen új modul kifejlesztését igényli. A modul működése a „big data” technológián alapszik, amely technológiai tudás tekintetében kívánunk célirányosan felvenni szakembereket. E mellett, a rendszer alapját képező JAVA szoftverfejlesztési technológia ismerete is elvárt a leendő munkatársaktól. Az általunk használandó „big-data” szoftvereket JAVA alapú szoftver-interfészeken keresztül programozzuk.

A munkatársak közül 3 fő Java szoftverfejlesztői tudással és „Big-Data” technológiai ismeretekkel kell rendelkezni, míg a további 3 főnek kiemelten JAVA programfejlesztési környezeti ismeretekkel kell bírnia.

A projekt egyértelműen új kihívás elé állítja cégünket, hiszen olyan szakmai területen kell helytállnunk, amely eddig nem képezte cégünk alapvető tudásbázisát. Az új munkavállalók egy részénél követelményként fogalmazzuk meg a „big data” adatbázis technológiai ismereteket, így ezen projekt keretében lehetőségük van új munkavállalóinknak ezzel az új szoftverfejlesztési ággal folyamatosan dolgozni és elmélyíteni tudásukat.

A fentiek tükrében a foglalkoztatási projekt elsődleges célja a cég meglévő termékkínálatának bővítése olyan formában, hogy a felmerült piaci igényre reagálva új, ez idáig nem alkalmazott szoftverfejlesztési területen tud majd cégünk szolgáltatásokat kínálni az újonnan felvenni kívánt munkavállalók segítségével.

"Napelemes rendszer telepítése az Ante P92 Kft-nél"

GINOP-4.1.4-19-2020-00690

Támogatás összege: 9 174 000 Ft
Támogatás mértéke: 55 %

A projekt keretében az Ante P92 Kft. a telephelyén (2617 Alsópetény, Kossuth út 34., hrsz. 206/2) található rendezvényterem épületére a költségek csökkentése érdekében 49,5 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése történik.

Az épület jelenlegi szén-dioxid kibocsátás mértéke 59,67 t/év, amely a fejlesztés megvalósítását követően 18,71 t/év értékre csökken. A beruházásnak köszönhetően a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 196,02 GJ/év érték lesz, az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés pedig 294,03 GJ/év.

A fejlesztés megvalósításával a megújuló energiaforrás alkalmazásának köszönhetően költségmegtakarítás érhető el a Vállalkozás számára, továbbá csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, amely pozitív hatást gyakorol a környezetre.

Jelen projektünk egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözi. Olyan rendszer kerül telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

Számszerűsíthető projekteredmények:

A megújuló energiatermelés kapacitása (kW): 49,5

A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség (GJ/év): 196

Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése (t/év): 40,96

A fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés (GJ/év): 294,03

"P92 IT Solutions Kft. alsópetényi telephelyének fejlesztése a több lábon állás és a piaci pozíció javítása érdekében"

ÉMOP-1.1.1/F-11-2012-0001

Cégünk az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett "Telephelyfejlesztés" c. pályázaton 99.349.642 Ft támogatásban részesült, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam biztosított. A projekt során olyan üzleti környezet kialakítására kerül sor, amely elősegíti a vállalat piaci megítélésének javítását, megrendelés-állományának növelését, nagymértékben javítja a telephely kihasználtságát, továbbá kiegészítő jövedelmet termel az új tevékenységi kör erősítésével.

http://www.pronaykastely.hu/rendezvenyhelyszinek

"Új 4 napraforgós vendégház kialakítása Alsópetényben"

MVH-2103389154

A P92 IT Solutions Kft. 2009-ben vásárolta meg az alsópetényi műemléki védettség alatt álló Prónay-kastélyt. A műemléki szempontok figyelembevételével történt teljes körű felújítást követően a kulturális örökség megőrzéséért Podmaniczky-díjjal jutalmazott kastély 2012 óta a cég reprezentatív telephelyeként és rendezvényhelyszínként üzemel.

A kastély mellett a településen falusi parasztházakból, négy napraforgós falusi turizmushoz kapcsolódó vendégházak kerültek kialakításra.

2012-ig Alsópetény nem rendelkezett regisztrált vendégéjszakával viszont az általunk végzett fejlesztések eredményeként a kastélyban és falusi vendégházainkba működésünk harmadik évére közel 2000 vendégéjszakát regisztrálunk.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH 2103389154) pályázati támogatásának segítségével lehetőségünk van egy újabb négy napraforgós vendégház kialakítására a Levendula és a Körtefa házak közelében.

http://alsopetenyszallas.hu/zsalya-vendeghaz