Pályázataink

"Technológiai fejlesztés és napelemes rendszer telepítése a P92 IT Solutions Kft. székhelyén"

VEKOP-1.2.6-20-2020-00777

Támogatás összege: 23 387 438 Ft
Támogatás mértéke: 70 %

A P92 ITS Kft., mint szoftver fejlesztéssel és a fejlesztett szoftverek üzemeltetésével foglalkozó cég a szoftver-üzemeltetés, illetve szerver szolgáltatás nyújtásának korszerűsítéséhez, valamint üzem- és rendelkezésre állási biztonságának fejlesztéséhez korszerű szervereket szerez be az azokat kiszolgáló rendszer-szoftverekkel együtt. E mellett a cég menedzsment folyamatainak, és külső partnerei felé nyújtott szolgáltatásainak fejlesztése érdekében 2 menedzsment szoftvert szerez be. A megvalósuló projekt harmadik eleme a P92 ITS Kft. irodaházának tetőszerkezetén elhelyezett napelem park, amely megújuló energiaellátással támogatja a beszerzett szerverek és a kapcsolódó kiszolgáló infrastruktúra energiaellátását.
A projektben szereplő eszközök megvásárlásával és a napelemes rendszer telepítésével cégünk kapacitásai növekednek és a költséghatékonyságunk javul. A kapacitások növelésével és a nyereségesség javításával a meglévő munkavállalók foglalkoztatásnak biztosítása mellett újabb munkavállalók részére tudunk munkahelyet biztosítani. A beruházással az esetlegesen munkájukat vesztő fejlesztők, hasonlóan magas színvonalú szoftver, illetve szerver üzemeltetői munkakörbe képezhetőek át. Az üzemeltetés területén várhatóan több szakemberre lesz szükség. A menedzsment, illetve vállalat, szervezet fejlesztése hozzájárulhat a munkák hatékonyabb elosztásához és kontrolljához, amely optimalizálni tudja a megtartani szándékozott alkalmazottak hatékonyságát, így elosztva az esetleges negatív hatásokat a cég egészére. Ezzel megelőzve bármely kollégánk „feleslegessé” válását.

"FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSE A P92 IT SOLUTIONS KFT-NÉL"

GINOP-5.3.12-19-2020-00021

Támogatás összege: 35 985 600 Ft
Támogatás mértéke: 60 %

A projekt során összesen 6 fő munkavállalót tervez felvenni a P92 IT Solutions Kft. szegedi telephelyére szoftver fejlesztő munkakörbe.

A bővítést egy új megrendelés indokolja, amely keretében egyik partnerünk meglévő rendszeréhez egy teljesen új modul kifejlesztését igényli. A modul működése a „big data” technológián alapszik, amely technológiai tudás tekintetében kívánunk célirányosan felvenni szakembereket. E mellett, a rendszer alapját képező JAVA szoftverfejlesztési technológia ismerete is elvárt a leendő munkatársaktól. Az általunk használandó „big-data” szoftvereket JAVA alapú szoftver-interfészeken keresztül programozzuk.

A munkatársak közül 3 fő Java szoftverfejlesztői tudással és „Big-Data” technológiai ismeretekkel kell rendelkezni, míg a további 3 főnek kiemelten JAVA programfejlesztési környezeti ismeretekkel kell bírnia.

A projekt egyértelműen új kihívás elé állítja cégünket, hiszen olyan szakmai területen kell helytállnunk, amely eddig nem képezte cégünk alapvető tudásbázisát. Az új munkavállalók egy részénél követelményként fogalmazzuk meg a „big data” adatbázis technológiai ismereteket, így ezen projekt keretében lehetőségük van új munkavállalóinknak ezzel az új szoftverfejlesztési ággal folyamatosan dolgozni és elmélyíteni tudásukat.

A fentiek tükrében a foglalkoztatási projekt elsődleges célja a cég meglévő termékkínálatának bővítése olyan formában, hogy a felmerült piaci igényre reagálva új, ez idáig nem alkalmazott szoftverfejlesztési területen tud majd cégünk szolgáltatásokat kínálni az újonnan felvenni kívánt munkavállalók segítségével.

"Napelemes rendszer telepítése az Ante P92 Kft-nél"

GINOP-4.1.4-19-2020-00690

Támogatás összege: 9 174 000 Ft
Támogatás mértéke: 55 %

A projekt keretében az Ante P92 Kft. a telephelyén (2617 Alsópetény, Kossuth út 34., hrsz. 206/2) található rendezvényterem épületére a költségek csökkentése érdekében 49,5 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése történik.

Az épület jelenlegi szén-dioxid kibocsátás mértéke 59,67 t/év, amely a fejlesztés megvalósítását követően 18,71 t/év értékre csökken. A beruházásnak köszönhetően a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 196,02 GJ/év érték lesz, az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés pedig 294,03 GJ/év.

A fejlesztés megvalósításával a megújuló energiaforrás alkalmazásának köszönhetően költségmegtakarítás érhető el a Vállalkozás számára, továbbá csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, amely pozitív hatást gyakorol a környezetre.

Jelen projektünk egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözi. Olyan rendszer kerül telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

Számszerűsíthető projekteredmények:

A megújuló energiatermelés kapacitása (kW): 49,5

A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség (GJ/év): 196

Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése (t/év): 40,96

A fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés (GJ/év): 294,03