Cégtörténet - Közel 30 évnyi sikeres növekedés

Cégtörténet - Közel 30 évnyi sikeres növekedés

1991-ben Molnár József megalapítja a céget, melynek fő tevékenységi körébe a szoftverfejlesztés, az informatikai szolgáltatások nyújtása, adatfeldolgozás és számítástechnika oktatás tartoznak.

1992-ben a cég felveszi a Prompt92 nevet, amit később P92-nek rövidítenek.

1993-ban a német Bertelsmann kiadó és médiaóriás informatikai szolgáltatásokhoz keres stratégiai partnert magyar leányvállalatai számára.

1995-ben a a Bertelsmann Group ötven százalékos részesedést vásárol, a P92 a német cég leányvállalata lesz. Ezzel egy hosszú, sikeres együttműködési korszak indul el, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyes projektek a mai napig futnak.

1999-ben a P92 új irányt vesz, és a webes technológiákra helyezi a hangsúlyt. Cégünk a Vignette és az Oracle/BEA partnere lesz, fejlesztőink teljes akkreditációval rendelkeznek.

2000-ben a P92 már több mint 30 fejlesztőt foglalkoztat teljes állásban és több,  mint 120 alvállalkozóval áll szerződésben. Májusban cégünk új irodaházba költözik. Világszerte 11 országban futnak különböző projektjeink (főleg Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban, de még Hong Kongban is).

2001-ben a BDR Consulting (melyet később a WPP Agency-hez tartozó Grass Roots Group PLC szerez meg) az ügyfelünk lesz. Közös projektjeink az évek során folyamatosan bővülnek. Kapcsolatunk egy kicsi, mindössze két személyt foglalkoztató projekttel kezdődik, amely végül a felvásárlás után harminc főre emelkedik. Ekkor kezdünk kifejleszteni egy Java alapú keretrendszert, amelyet SOFIA névre keresztelünk.

2002-ben a Deloitte & Touche szerint egyike vagyunk az ötven leggyorsabban fejlődő közép-kelet-európai műszaki cégnek. Még ugyanebben az évben nevünk Arvato Systems Hungary Kft-re változik, és a Bertelsmann-on belül az Arvato Systems leányvállalata leszünk. Létrehozzuk a LeOn nevű eLearning keretrendszert, ezzel indul folyamatos érdekeltségünk az eLearning rendszerekben.

2003-ban bevezetjük az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert, ami a mai napig cégünk működésének egyik alappillére.

2005-ben cégünk immár 50 fő alkalmaz, újabb irodaházat bérlünk.

2006-ban a P92 az Arvato Systems kiszervezési stratégiájának része lesz, és szerződést kötünk a szomszédos országok Bertelsmann Group vállalataival, melyek szaktudását, mint egy távoli virtuális csapatét hasznosítjuk.

2007-ben bevételünk meghaladja a 2.85 millió eurót, ez egyben az egyik legsikeresebb üzleti évünk. Több mint 65 magasan képzett alkalmazottat foglalkoztatunk mind a hazai, mind a nemzetközi fejlesztésekben. Cégünk száz százalékig magyar tulajdonba kerül vissza a Bertelsmann Grouptól.

2008-tól tevékenységünket P92 IT Solutions Kft. néven folytatjuk tovább. Legnagyobb ügyfeleink a Bertelsmann és Grass Roots BDR maradnak, velük fenntartjuk outsourcing szerződéseinket.

2011-ben cégünk egy újonnan épített irodaházba költözik Budapest egyik virágzó kertvárosába. A felújítási munkák végeztével megnyílik továbbképzési- és konferenciaközpontunk a fővároshoz közeli, impozáns Prónay-kastélyban. Az épület a konferencia- és rendezvénytermek mellett szálláslehetőséget és wellness szolgáltatásokat is biztosít.

2013-ban a P92 IT Solutions-ből kiválva megalakul a P92 RDI kutató és fejlesztő vállalat.

2014-ben megalapítjuk a P92 UK-t. Új irodánk London Tech City negyedében található.

2015 Tursch Gusztáv a P92 IT Solutions Kft. ügyvezető igazgatója lesz.

2016 A Maroon Elephant és a P92 UK cég tevékenységei összeolvadnak és Andrew Wilmot a Sheraton Street Soho székhelyű P92 Group UK ltd. ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa lesz.

2017 A P92 egy nagy ügyféltalálkozóval egybekötött ünneplést szervez a Prónay kastélyban a cég 25 éves fennállásának alkalmából, ahol fellép Tóth Gabi, a magyar X faktor egykori bírája.

2018 Megalakul a P92 legújabb irodája High Wycomb-ban és egy képviseleti iroda Palo Alto székhellyel Kaliforniában, az Egyesült Államokban.