Cégtörténet - Közel 35 évnyi sikeres növekedés

Cégtörténet - Közel 35 évnyi sikeres növekedés

1991-ben Dr. Molnár József megalapítja a céget, melynek fő tevékenységi körébe a szoftverfejlesztés, az informatikai szolgáltatások nyújtása, adatfeldolgozás és számítástechnika oktatás tartoznak.

1992-ben a cég felveszi a Prompt92 nevet, az 1992-es év miatt, amit később P92-nek rövidítenek.

1993-ban a német Bertelsmann kiadó és médiaóriás informatikai szolgáltatásokhoz keres stratégiai partnert magyar leányvállalatai számára.

2000-ben a P92 már több mint 30 fejlesztőt foglalkoztatott teljes állásban és több,  mint 120 alvállalkozóval áll szerződésben. Terjeszkedtünk nemzetközileg.

2001-ben a BDR Consulting (melyet később a WPP Agency-hez tartozó Grass Roots Group PLC szerez meg) az ügyfelünk lesz. Közös projektjeink az évek során folyamatosan bővülnek. Kapcsolatunk egy kicsi, mindössze két személyt foglalkoztató projekttel kezdődik, amely végül a felvásárlás után harminc főre emelkedik. 

2002-ben a Deloitte & Touche szerint egyike vagyunk az ötven leggyorsabban fejlődő közép-kelet-európai műszaki cégnek. Még ugyanebben az évben nevünk Arvato Systems Hungary Kft-re változik, és a Bertelsmann-on belül az Arvato Systems leányvállalata leszünk.

2003-ban bevezetjük az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert, ami a mai napig cégünk működésének egyik alappillére.

2006-ban a P92 az Arvato Systems kiszervezési stratégiájának része lesz, és szerződést kötünk a szomszédos országok Bertelsmann Group vállalataival, melyek szaktudását, mint egy távoli virtuális csapatét hasznosítjuk.

2007-ben bevételünk meghaladja a 2.85 millió eurót, ez egyben az egyik legsikeresebb üzleti évünk. Cégünk száz százalékig magyar tulajdonba kerül vissza a Bertelsmann Grouptól.

2008-tól tevékenységünket P92 IT Solutions Kft. néven folytatjuk tovább. Legnagyobb ügyfeleink a Bertelsmann és Grass Roots BDR maradnak, velük fenntartjuk outsourcing szerződéseinket.

2011-ben cégünk egy újonnan épített irodaházba költözik Budapest egyik virágzó kertvárosába. A felújítási munkák végeztével megnyílik továbbképzési- és konferenciaközpontunk a fővároshoz közeli, impozáns Prónay-kastélyban. Az épület a konferencia- és rendezvénytermek mellett szálláslehetőséget és wellness szolgáltatásokat is biztosít.

2012-ben megnyitjuk irodánkat Palo Alto-ban Californiában.

2014-ben megalapítjuk a P92 UK-t, ami 2016-ban P92 Group UK Ltd.-re változtatja nevét, együttműködve a Maroon Elephant nevű londoni ügynökséggel, akinek vezérigazgatója azóta a mi Egyesült Királyság és Írország-i elnökünk lett.

2015 Tursch Gusztáv a P92 IT Solutions Kft. ügyvezető igazgatója lesz.

2017 A P92 egy nagy ügyféltalálkozóval egybekötött ünneplést szervez a Prónay kastélyban a cég 25 éves fennállásának alkalmából, ahol fellép Tóth Gabi, a magyar X faktor egykori bírája.

2020-ban a P92-t felkérték, hogy Andrew Wilmot, az Egyesült Királyság elnöke, irányítsa és moderálja az IMA Europe fő programját webinárokon keresztül a Covid idején. Ezek a webinárok folytatódtak 2020 tavaszán és nyarán, és az iparág éves díjátadó ünnepségét is a P92 és Andrew segítette lebonyolítani. Andrew megnyerte az IMA elnöki díját 2020-ban az erőfeszítéseiért.

2023-ban a tőzsdei jegyzett IT vállalat, a Gloster bejelentette, hogy megszerezte a P92 IT Solutions vezető részesedésének ellenőrzését. A Gloster júniusban 51%-os részesedést szerzett a P92-ben, és ezt az arányt 2025-ben 94%-ra emeli. A megállapodás várhatóan a Gloster konszolidált bevételeit mintegy harmadával, 47,7 euróra növeli.

2024-ben a P92 létrehozott egy offshore fejlesztési és megosztott szolgáltatási központot Cebu-ban, a Fülöp-szigeteken szoftverfejlesztésre és szakmai üzleti folyamatok kiszervezésére. A Szegedi iroda nagyobb helyiségbe költözött, amit a testvérvállalat, a Minero is használ. Megállapodás született a P92 és a San Carlos Egyetem között, hogy a cég támogatást nyújtson az egyetemnek a munkahelyi képzésen keresztül, rövid kurzusok biztosításával, lehetőségekkel a magyarországi oktatók munkájának megismerésére és kutatás-fejlesztési együttműködésre. A P92 IT Solutions átnevezése került Gloster-P92 Digital névre.