Agilis fejlesztés életciklusa

Agilis fejlesztés életciklusa

Először „wireframe" (drótváz) prototípusokat építünk, hogy igazoljuk az ügyféligényeket, majd a terméket iteratív módszerrel, modulárisan építjük fel, hogy a projekt korai szakaszában biztosíthatók legyenek a felhasználói visszajelzések.

Agilis módszertan

A projektet apró, fokozatosan növekvő,„inkrementális" alfeladatokra bontjuk le, melyek minimális tervezést igényelnek, és rövid idő alatt (jellemzően kettő-négy hét) elvégezhetők. A csapat minden eljárás, „iteráció" során megismétli a projekt életciklus összes részét: tervezés, igényelemzés, design, kódolás, egység-teszt és integrációs-teszt. Minden iteráció végén egy működő termék kerül bemutatásra az érintettek számára.

A fejlesztési kockázatok csökkentése

A fejlesztés ezen módja minimálisra csökkenti a projekt kockázatát és lehetővé teszi a változásokhoz való gyors alkalmazkodást is. Egy iteráció még nem jelent piacképes szoftverterméket, több iteráció során fejleszthető ki olyan termék, amely az ügyfelek minden követelményének megfelel.

Munkafolyamat kezelés

Az Atlassian Jira projekt menedzsment Agile komponensét használjuk az agilis eljárásban való munkafolyamatok kezelésére. Ez az adott fejlesztési szakaszra („sprint") fókuszálva koordinálja az esemény eléréséhez szükséges feladatokat. Ez a termék támogatást nyújt a sprint-ek során be nem fejezett, elmaradt feladatok („backlog") kezelésére is.