Agilis honlap fejlesztés

Agilis honlap fejlesztés

Manapság az üzleti élet gyors, alacsony kockázatú és magas ár-érték arányú projekt-lefutást követel meg. Az agilis projekt menedzsment módszerek kulcsfontosságúak ezen követelmények teljesítéséhez. 2012 óta használjuk a SCRUM módszertant, illetve annak projektjeink számára megfelelően kialakított verzióját, továbbá jártasak vagyunk a ‘Lean start-up' módszer és az MVP (Minimum Viable Product), azaz a „leggyorsabban elkészíthető prototípus" létrehozásában is.

Iteratív és inkrementális fejlődés

A projektet apró, fokozatosan növekvő, „inkrementális" feladatokra bontjuk le, melyek minimális tervezést igényelnek, és rövid idő alatt (jellemzően kettő-négy hét) elvégezhetők. A csapat minden eljárás, „iteráció" során megismétli a projekt életciklus összes részét: tervezés, igényelemzés, design, kódolás, egység-teszt és integrációs-teszt. Az iteráció végén egy működő termék kerül bemutatásra az érintettek számára. Ez a fejlesztési módszertan minimálisra csökkenti a projekt kockázatát és lehetővé teszi a változásokhoz való gyors alkalmazkodást. Egy iteráció még nem jelent piacképes szoftverterméket, több iteráció során fejleszthető ki olyan termék, amely az ügyfél minden követelményének megfelel.

Hatékony kommunikáció

Minden SCRUM projektben a fejlesztési csapat tagja egy ügyfél-képviselő, akit a Product Owner-nek hívnak. Ez a személy az ügyfél és a fejlesztők közti kapocs, jó esetben személyes elkötelezettsége van a fejlesztendő termék iránt, és képes a fejlesztők minden kérdésére válaszolni. Minden egyes iteráció végén  az érdekelt felek és az ügyfél-képviselő felülvizsgálja a folyamatokat, ha szükséges átértékelik a prioritásokat, melyek a befektetés megtérülésének optimalizálására, illetve a vállalati célok és az ügyfél-igények összehangolására szolgálnak.

Gyors visszajelzés

Fejlesztési folyamatunk jellemzője a napi státusz-megbeszélés, amikor is minden csapattag jelentést tesz arról, hogy mit végeztek el az előző nap folyamán, mi az aznapi feladat, és mik az akadályok.

Középpontban a minőség

A minőség javítása és a teljesítmény növelése érdekében konkrét eszközök és módszerek állnak rendelkezésre, például  DDD (Domain Driven Design), azaz „Üzleti probléma orientált megközelítés", tervezési minták, együttműködő programfejlesztés, teszt-vezérelt fejlesztés, kód újratervezés, automatizált tesztelés (unit test), folyamatos integráció, stb.